Healing voor Dieren

Wat is healing?

Healing is het werken met het energieveld van een dier (of persoon). Iedereen heeft rondom het fysieke lichaam nog een energetisch lichaam dat uit verschillende lagen bestaat en waar de levensenergie doorheen stroomt. Het lichaam heeft een enorm groot zelfhelend vermogen, maar soms is dit (tijdelijk) verzwakt door allerhande blokkades die kunnen ontstaan door (verkeerde) voeding, vervuiling, fysieke en psychische trauma’s, ziekte, sterfgevallen, grote veranderingen in de omgeving van het dier, etc.

Door middel van healing wordt het lichaam van het dier weer in balans gebracht op het mentale, emotionele en spirituele vlak. Blokkades worden opgelost en een diepe ontspanning wordt teweeggebracht wat het zelfhelend vermogen van het lichaam versterkt. Met healing geef ik het lichaam als het ware een steuntje in de rug om het helende en genezende vermogen zelf weer op te pakken. Ik voeg dus niets toe en haal niets weg. Ik faciliteer alleen een gezonde doorstroming van de levensenergie!

Wat voor soort healing?

Ik zal voornamelijk Healing Touch for Animals® gebruiken, omdat deze methode mij erg aanspreekt en een heel compleet en professioneel pakket biedt om uw dier te behandelen. Behalve het werken met mijn handen kan ik daarbij ook gebruik maken van stemvorken, essentiële oliën en de pendel en/of spiertesten, maar dit zal per behandeling verschillen.
Hieronder zie je een afbeelding van Healing Touch voor Animals® waarin mooi wordt weergegeven wat healing doet met het lichaam tijdens en na de behandeling:

Healing Touch for Animals® kan worden aangewend bij:

 • Gezondheidsklachten
 • Wondgenezing na operaties
 • Spier- en gewrichtsproblemen
 • Welnessbehandeling
 • Pijnbestrijding
 • Angst en/of stress
 • Trauma
 • Verlatingsangst
 • Rouw
 • Ondersteuning bij gedragsproblematiek
 • Voorbereiding op prestaties als wedstrijden, keuringen, shows, intensieve training etc.
 • Verbindend voor het contact tussen mens en dier
 • Ondersteuning tijdens euthanasieproces

Naast bovenstaande specifieke vorm van healing ben ik echter breed geïnteresseerd in verschillende vormen van complementaire geneeswijzen. Ik hanteer dan ook een intuïtieve aanpak waarbij ik soms ook een combinatie zal maken met bijvoorbeeld dierencommunicatie of andere technieken die ik heb geleerd als Quantum Touch (Animals), Quantum Healing, aromatherapie en Guasha-therapie.

Verder sluit ik niet uit dat ik in de loop van de tijd mijn kennis zal uitbreiden met nog andere complementaire behandelwijzen. Daarnaast heb ik voldoende collega’s in mijn omgeving waarnaar ik je kan doorverwijzen voor een specifieke aanpak in de behandeling van je dier.

Hoe werkt het?

Voor de eerste behandeling kom ik het liefst bij je thuis of bij je op stal,nindien de reisafstand dit toelaat. Deze eerste behandeling is inclusief een intakegesprek en het invullen van het behandelformulier en kan 1 tot 1,5 uur in beslag nemen. Tevens kan ik dan zien hoe het dier zich gedraagt in zijn eigen omgeving en hoe het dier reageert op de behandeling. Ook is dan voor jou zichtbaar hoe ik werk.

Bij een vervolgafspraak kan ik nogmaals bij je langskomen of ik kan jouw dier op afstand behandelen. Ik hoef dus niet per definitie “hands-on” te werken, maar kan ook op afstand behandelen; energie overbrugt ruimte en tijd.

De vervolgafspraak neemt waarschijnlijk zo’n ¾ tot 1 uur in beslag. Het is fijn als je dier even een poosje rust en ruimte heeft na de behandeling om alles op te kunnen nemen en te integreren. Na  de behandeling van je dier stuur ik je een verslag van mijn bevindingen en stuur ik je nadien het behandelformulier als scan toe, zodat je alles nog eens kunt nalezen.

Attentie!

Ik ben GEEN vervanger van dierenarts of specialist en kan geen diagnoses stellen, je bent in alle gevallen als eigenaar zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van een dierenarts in geval van ziekte en/of verwondingen en het in het oog houden van de gezondheid van jouw dier.

Deze techniek is echter een prachtige complementaire geneeswijze die een mooie aanvulling geeft op reguliere behandelingen en rekening houdt met het groter geheel.